Workshop mindfulness

Het is een kunst om af en toe even uit de stroom van gedachten en impulsen te stappen. Deze stroom kan als een waterval door onze geest stromen, overspoelt vaak ons leven. Hij maakt dat we dingen doen die we eigenlijk helemaal niet willen. We kunnen ook af en toe uit deze stroom stappen aan de oever ervan gaan zitten. Luisteren en van hem leren

Jon Kabat-Zinn

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het ontwikkelen van aandacht voor het hier en nu in een niet oordelende, milde en open houding. Merk eens op hoeveel van onze handelingen op de automatische piloot gaan. En hoe vaak we een situatie anders willen laten zijn dan ze is, wat stress en spanning in jezelf veroorzaakt. En wat kunnen we kritisch zijn over onszelf… Mindful zijn betekent te leven IN het moment en UIT je hoofd.

Voor wie?

Voor wie last heeft van stress, vermoeidheid, overspannenheid, burnout, slaapproblemen, onrust, piekeren en negatief denken, depressieve en angstklachten, (onverklaarde) lichamelijke klachten of (chronische) pijn kan mindfulness bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. Maar ook voor wie bewuster wil leven of wil leren mediteren is dit een goede investering.

Ben je nieuwsgierig naar Mindfulness? Ben je benieuwd of Mindfulness iets voor jou is

Dan kun je even proeven aan Mindfulness en leer je met korte oefeningen Mindfulness in je dagelijks leven te integreren

De workshop is bestemd voor iedereen die wil weten wat Mindfulness inhoudt, en voor iedereen die Mindfulness zelf wil ervaren

De workshop is ook bedoeld voor mensen met en zonder spanningsklachten die het leven bewuster willen (be)leven, meer willen genieten en rust in zichzelf willen vinden. Juist ook op momenten van stress.

Tijdens de workshop wissel ik  theorie en oefeningen af, en is er natuurlijk voldoende gelegenheid voor het stellen van je vragen.

Een greep uit de onderwerpen waar een tipje van de sluier van wordt opgelicht:

Mediteren, wat is dat en hoe voelt dit?

Hoe stop je met piekeren en oordelen?

Hoe kun  je negatieve gedachten omzetten in positief denken?

Niet meer leven in je verleden en toekomst, maar leef in het nu.

Praktische informatie

Thee/koffie staat voor je klaar

Iedere laatste vrijdag van de maand.

Tijd: 10.00-11.30 uur

Kosten € 20,00 inclusief materiaal en btw