De training

Tijdens de training werk ik individueel óf met maximaal twee personen. 
Gedurende 8 weken komt de deelnemer of komen de twee deelnemers langs op de praktijk, telkens 1,5 uur per week.
Er worden verschillende vaardigheden aangeleerd, zoals:
– ademfocus,
– meditaties (werken met lichaamssensaties,geluiden, emoties en gedachten),
– bodyscan,
– soms yoga. 

De training

De thema’s

Sessie 1
Beginnen in het nu

Tijdens de eerste sessie zullen we vooral ingaan op het leven in het nu. Weer voelen wat je NU voelt, wat de sensaties zijn, de prikkels die we op het huidige moment ervaren.

Sessie 2
Wie maakt de regels?

We gaan dieper in waarom we doen wat andere van ons vragen of verlangen. En wat we ons zelf opleggen.

Sessie 3
Omgaan met grenzen

Elke dag worden we geconfronteerd met grenzen. Kennen we onze grenzen nog? Zijn we ze niet steeds verder uit het oog verloren. Voelen we aan de sensaties van ons lichaam nog waar de grens ligt? Daarnaast gaan we het hebben over de relativiteit van alles.

Sessie 4
Manifestatie

Hoe kijken we naar gebeurtenissen uit het verleden. Wat zijn daarvan de invloeden voor ons denken nu. Hoe kunnen we dit voor de toekomst aanpassen. We gaan leren denken in mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden.

Sessie 5
Met de stroom mee

We bekijken wat effectiever is: je energie steken in tegen de stroom op zwemmen of je mee te laten drijven met de rivier van het leven? Hoe kun je op een makkelijkere en gelukkigere manier je doel bereiken.

Sessie 6
Ondernemen

In deze sessie bekijken we hoe we inspirerend kunnen ondernemen. Hoe gebruik je hierbij je eigen kompas. Aansluitend zullen we nog een paar oefeningen doen van Tai Chi en/of yoga. Gastspreker is de heer van der Vlist en zijn ervaring met Mindfulness zowel zakelijk als privé

Sessie 7
Omgaan met tegenslag

Deze sessie staat in het teken van tegenslag. Wat is vergeving en hoe helpt het ons om verder te komen? Is een tegenslag alleen negatief?

Sessie 8
Pluk de dag!

De laatste bijeenkomst staat in het teken van de kracht van het Nu. We bekijken wat we de afgelopen weken bereikt hebben en hoe we nu verder kunnen.

Kosten

De kosten voor gehele training zijn € 125,00. Deze prijs is inclusief BTW, een CD en het bijbehorend werkboek. De locatie van de training is in de praktijk Rise and Shine gelegen aan de Loosduinenstraat 6 in Zoetermeer. 

“Als je het gevoel wil hebben dat je leeft in plaats van het gevoel dat je geleefd wordt.”

De training

Terugkomsessies

Sessie 1

Tijdens de eerste sessieKorte herhaling en start van de verdieping.Korte herhaling van de lesstof die in de training is behandeld en de start van de verdieping met doe-modus, meditatie, oefeningen en yoga.

Sessie 2

De doe-modus belicht. Verdere informatie over de doe-modus versus de zijn-modus. Ook gaan we in op het oordelen versus veroordelen en wordt vergezelt door oefeningen en yoga.

Sessie 3

De kracht van onze gedachten en het ademhalen.De zijn-modus wordt verder uitgewerkt en gaan we in op de kracht van onze gedachten en het ademhalen. De oefeningen en yoga staan in het licht van deze onderwerpen.

Sessie 4

Hoe verder? Informatie over onder andere ont-stressen en hoe nu verder?

Kosten

De kosten voor deze terugkomsessies zijn totaal € 49,50 inclusief BTW en de reader.

Individueel consult

Heeft u een specifieke ‘uitdaging’ in uw leven? en wilt u weten hoe mindfulness u daar bij kan helpen? Individuele consulten bij onder andere angst, stress, overgewicht en meer zijn mogelijk. Een individuele consult van 1 uur is € 30,00 inclusief BTW. Een intake gesprek is kosteloos.