Afscheid met een gouden randje

Net als andere sessies openen we ook ditmaal met thee. Clara begint meteen te vertellen en zij moet erbij lachen. “Nou, moet je horen wat er nu gebeurd is. Weet je nog dat ik jou vertelde over een vriendin waar ik vanwege haar nieuwe baan afscheid van moet nemen en dat ik hier best aangeslagen van was?” “Ja, dat herinner ik mij wel”, antwoord ik. “Nou ik heb goed naar jou geluisterd en iets leuks te melden. In plaats van in ‘het gevoel’ te blijven zitten heb ik mijn vriendin uitgenodigd voor de lunch en hebben we lang zitten praten.”

Het verhaal gaat verder en stralend vertelt Clara: “Tijdens deze lunch kwam ik erachter dat we beide fan zijn van een beroemde zanger. Bijzonder want ik ken haar al heel lang maar hier hebben wij het nog nooit over gehad. Toevallig ging ik naar een concert van deze zanger. Na het concert heb ik twee cd’s van deze zanger gekocht en heb beide laten signeren door de zanger. Ik heb één cd cadeau gedaan aan mijn vriendin en de ander heb ik zelf gehouden. Als ik nu deze cd draai denk ik aan mijn vriendin, dat noem je in de mindfulness toch een positieve associatie?”, vraagt Clara lachend.

“Wat leuk, hoe voelt dit”? vraag ik. “Nou, ik zal haar nog steeds missen want zomaar afspreken kan niet meer maar als we straks echt afscheid gaan nemen krijgt dit afscheid nu een gouden randje voor mij.”

“Ik moet wel zeggen, voegt Clara er met een serieuze ondertoon aan toe. Ik heb dit in het verleden eerder meegemaakt, toen met een vriendin die onverwacht is overleden, ik heb geen afscheid kunnen nemen en laten weten hoeveel deze vriendin voor mij betekende. Nu kon dit wel en heb ik het ook gedaan.”