Mindfulness Zoetermeer

Minder stress, meer genieten

Veel mensen geven hun beste energie aan stress, piekeren, angst of pijn. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Iedereen kan leren effectief om te gaan met (werk-)stress en gezondheidsklachten. Met behulp van de training Mindfulness in Zoetermeer richt jij je op het beoefenen van de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu, bewustwording van jezelf. Hierdoor kun je belemmerende gedachten en emoties makkelijker loslaten.

Mindfulness: aandacht voor vandaag

Mindfulness richt zich dus op het leven van vandaag. Je kunt het op ieder moment toepassen bij alles wat je doet. Met aandacht je kinderen naar bed brengen, met aandacht koffie drinken, met aandacht een telefoongesprek voeren. Telkens weer je aandacht naar het hier en nu brengen is een mentale oefening. Het is oefenen met de praktijk. Mindfulness zet je denken en voelen met beide benen op de grond. Het leert je om NIET bezig te zijn met herhalingen van herinneringen, fantasieën, of doemscenario’s voor de toekomst. Het leert je hier te blijven, in het huidige moment. Mindfulness is een houding waaruit vertrouwen in het oplossend vermogen van het leven spreekt. Het leven zoals het zich aandient. Mindfulness is een visie, een optimistische visie. En tegelijkertijd een praktijk. Een praktijk waarmee je het leven van alledag meer diepgang en kleur kunt geven. Mindfulness leert aandacht geven aan wat er ook positief en mooi is in het leven, ondanks de stresssituatie waarin men zich vaak bevindt. Het gaat erom hetzelfde te zien met andere ogen. Het is een houding dat leidt tot waardering van de gewone en kleine dingen van het leven. Zoals een beroemde Mindfulness leraar zegt: “Zie ook de bloemen op het graf van de vriend die je begraaft”.

Mindfulness en gedragstherapie in Zoetermeer

In de praktijk in Zoetermeer zie ik veel mensen met klachten en problemen zoals burn-out, paniekaanvallen, angsten.

Je lichaam praat met je en vertelt dat het anders moet. Want als je op hetzelfde pad blijft lopen, kun je geen andere uitkomst verwachten.

De situatie waardoor je gaat piekeren, angst of paniek ervaart, daar heb je vaak geen keuze in. Wel hoe je er mee omgaat. Vraag je niet af waarom, maar hoe ik hier het beste mee omgaan. Kom weer in je kracht en neem het heft in eigen handen!

Met life coaching maak ik gebruik van diverse vaardigheden en kennistrajecten.

Ik geef onder andere Mindfulness,  Gedragstherapie en Life-Style coaching.

Met behulp van trainingen zoals onder andere Mindfulness, help ik mensen met de uitdagingen die het leven je soms laat meemaken en hoe daarmee om te gaan, want wat je overkomt daar heb je vaak geen keuze in, wel hoe je daar mee om gaat.

Mijn praktijk is laagdrempelig en na een kosteloos kennismakingsgesprek weet ik of wat ik kan bieden, genoeg is om te helpen. Wil je meer weten over mijn achtergrond en visie, lees dan verder.

Als je weer thuis wil komen bij jezelf, neem dan contact op met mijn praktijk.

MINDFULNESS RISE AND SHINE

Loosduinenstraat 6

2729 CZ Zoetermeer

06-23 98 52 43